Gratis taxirit: Topper van de Week

Taxi’s op pedaalkracht bestaan al een tijdje, ook in Amsterdam bijvoorbeeld, maar de in Dublin gevestigde Ecocabs komen nu met een Free Love variant: je kunt je daar gratis laten vervoeren door zo’n door 1 mk (mankracht) aangedreven driewieler.

eco-cabs

De taxi’s zijn, voor als de bestuurder erg moe wordt, of extreem hard waait, ook voorzien van elektrische aandrijving. Je kunt er met z’n drieen in en ze zijn uiteraard emissie-vrij en dat is fijn in drukke steden.
Het geld wordt verdiend door de reclame en logo’s die erop staan, en de bestuurders kunnen – als je dat als bedrijf wilt – folders uitdelen aan de ‘gasten’. Ook kunnen de bestuurders zich desgewenst hullen in specifieke merkkleding en/of naar wens alleen in speciale doelgroepgebieden actief zijn. Sponsors die nu actief zijn met de Ecocabs zijn 7Up, Yoplait en KPMG. Het bedrijf heeft ambiteuze plannen, vorig jaar werden de gratis Free Love rides geintroduceerd in de straten van Toronto, New York, Chicago en Detroit. Misschien een ideetje voor de noodlijdende auto-industrie? Zit je in een door Ford- Chrysler- of GM-gesponsorde driewieler. 🙂
Bron: Trendwatching.com

Tags: ,

6 Responses to “Gratis taxirit: Topper van de Week”

 1. Klassiekerrally22 januari 2009 at 12:31 #

  De riksja opnieuw uitgevonden! Ik vind ‘t wel wat hebben.

 2. Viola22 januari 2009 at 12:36 #

  Ja, dat hebben jullie in Winterwijk niet he? 🙂
  Ik heb me wel eens in A’dam op deze manier laten vervoeren. Was leuk, al zat ik wel de hele tijd met een soort plaatsvervangend schaamtegevoel: dat je een ander mens fysiek voor je laat ‘werken’ heeft voor mij toch iets slaverigs…

 3. Klassiekerrally22 januari 2009 at 19:33 #

  Niet dat ik weet 😉
  Is Winterswijk ook nét even te klein voor. Wanneer je een beetje doorloopt, wandel je in ongeveer drie kwartier van de ene rand van de bebouwde kom naar de andere.

  En wat dat plaatsvervangende-schaamtegevoel betreft: misschien is ‘t even wennen? Je dwingt hem (M/V) toch niet om jou rond te fietsen?

 4. Viola22 januari 2009 at 22:11 #

  @KR: nou, ik had wel een zweepje bij me 😉 Zonder gekheid: ik heb dat gevoel ook in Aziatische landen. Weet ook niet wat het is.

 5. Klassiekerrally23 januari 2009 at 07:43 #

  Viola toch! 😳 😈

  Maar ik moet zeggen dat ik ook meer van het type ‘Kijk eens, ik ben sterk genoeg om die twee toeristen vooruit te bewegen’ ben, dan van het type Kijk eens, ik laat die sukkel voor een paar rotcenten de benen uit z’n lijf trappen.
  Wat ik voel wanneer er een blonde vrouw met een zweepje achter me zit… Geen idee. Pijn?

 6. henk jan1 februari 2009 at 11:12 #

  Opwinding?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.