Zelfhelende autolak

In 2005 kwam het merk Nissan als eerste met de zelfhelende autolak: scratch shield paint. (Het zit standaard op de Infiniti modellen). Ben je met een zanderige auto door een verkeerde wasstraat gereden, dan is er met dit elastische verfje niks aan de hand. De krassen herstellen zich vanzelf in een paar dagen tijd. Superuitvinding als je het mij vraagt.

scratch_shield-phone

Inmiddels heeft het merk zijn technologie ook aan andere makers verkocht, in dit geval aan een mobiele telefoonmaker, het Japanse NTT DoCoMO. De flexibele lak heelt dus nu ook 80% van de krassen die op een mobieltje kunnen ontstaan. Fijn, want zo blijft je telefoon tenminste lang toonbaar. Ze hebben de lak overigens inmiddels ook harder gemaakt, zodat ie om te beginnen al minder krasgevoelig is.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Zelfhelende autolak”

  1. VBHfan30 november 2009 at 16:02 #

    Kijk dat zijn uitvindingen waar iedereen beter van wordt..

  2. Ilse30 november 2009 at 20:56 #

    nouja iedereen behalve de schadeherstellers 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.