Sportautofabrikant Wiesmann in de problemen

Ik voelde al nattigheid toen de gebroeders Wiesmann hun geliefde zaak een jaar of twee geleden aan een externe CEO overlieten: het exclusieve merkje zit in de problemen. Vandaag kwam hier het bericht door dat het merk met de gekko bij de rechtbank in Münster faillissement aanvraagt. Er komt een curator en er worden gesprekken gevoerd met mogelijke investeerders over een doorstart.

Wiesmann heeft sinds de oprichting in 1988 zo’n 1.600 exclusieve sportauto’s gebouwd. Dat is te weinig om de hoge ontwikkelingskosten te kunnen financieren. Wiesmann werd 25 jaar geleden opgericht door de broers Martin en Friedhelm Wiesmann. Beiden hebben het bedrijf inmiddels verlaten. Martin deed dat in augustus 2012, Friedhelm vertrok al een jaar eerder.

Er werken 110 mensen bij het bedrijf, en als CEO staat Rolf Haferkamp aan het roer. Bij Wiesmann doet men ongeveer 350 uur over 1 sportwagen met BMW techniek. Dit kostbare en arbeidsintensieve productieproces verklaart de hoge prijzen van de modellen, die pas vanaf 160.000 euro ‘zu haben’ zijn. Dit berichtje geeft mijn dag een rouwrandje: weer een leuk, klein, exclusief merk dat het niet redt. Hopelijk wil iemand met geld teveel investeren. Ik duim…

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses to “Sportautofabrikant Wiesmann in de problemen”

  1. Wim te Riet19 augustus 2013 at 22:45 #

    Door het vertrek van Martin en Friedhelm is de ziel al uit de zaak… Ik vrees het ergste.

  2. Viola20 augustus 2013 at 09:39 #

    Me too Wim… helaas…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.