What’s in a (car)name?

What’s in a (car)name?

Ik schreef al eerder een artikel over hoe autonamen gekozen worden. Wist jij bijvoorbeeld dat de reden waarom Audi en BMW cijfers zoals A6 en Z8 hanteren voor nieuwe modellen in de eerste plaats kostentechnisch is? Het juridische deel van het uitzoeken van een naam kost veel tijd en geld. Daarnaast wil men bijvoorbeeld bij BMW meer op de emotie van het merk ’an sich’ en de daaraan gekoppelde waarden leunen en niet op die van een specifiek model. Daarnaast is het bijvoorbeeld bij BMW ook een historische kwestie, het merk gebruikt al sinds de oprichting enkel cijfers. Dat er veel bij komt kijken, is duidelijk. Dit filmpje is dan wel in het Engels, maar behandelt ook de betekenis van automerk- en modelnam en. Enjoy!

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.